IZABERITE DESTINACIJU

PRAG
NOVA GODINA 2017.

od 139€

Prag


29. decembar 2016.

PRAG

 DREZDEN – KARLOVE VARI – PLZEN 

Paket aranžman – prevoz, smeštaj i razgledanje grada
AUTOBUSOM – 6 DANA 3 NOĆENJA

Zovu ga gradom stotine tornjeva, zlatnim gradom i majkom svih gradova. Pogled na panoramu ovog slovenskog grada na Vltavi ostaviće vas bez daha i po tvrdnji mnogih Prag je  najromantičniji, najlepši i najočuvaniji grad Evrope.  Od 10. veka on je dom prinčeva, kraljeva, careva i predsednika, savršen sklad gotike, renesanse , baroka i art nuoveau-a.

ATLAS 3* 139 €
Aparthotel EDEN /ex Kovis/ 3* 149 €
MODRA STODOLA 4* 179 €

PROGRAM PUTOVANJA

Program putovanja sa cenovnikom br. 1 od 23.09.2016.

1. DAN putovanja (29.12.Četvrtak): BEOGRAD – NOVI SAD-SUBOTICA-PRAG.
Sastanak grupe u 18.30 h na autobuskoj stanici LASTA (Železnička bb, u neposrednoj blizini glavne autobuske stanice). Predviđeno vreme polaska sa lastinog DOLAZNOG PERONA u 19.00 časova.Vožnja preko Novog Sada, Subotice, Mađarske, Slovačke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.


2. DAN (30.12.Petak): PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada – pešačka tura (Hradčani, Strahovski manastir, Kraljevski dvorac, katedrala Sv.Vita, Karlov most, Jevrejska četvrt, Staromesne namjesti, Vaclavske namjesti…). Nakon razgledanja smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativnu vožnju brodom po Vltavi gde ćete uživati u romantičnom pogledu na znamenite lokalitete uz zvuke čuvenog Bedžiha Smetane. NOĆENJE.


3. DAN (31.12.Subota): PRAG – DREZDEN – PRAG
DORUČAK. Slobodan dan u Pragu ili fakultativni, celodnevni izlet u Drezden, jedan od najlepših nemačkih gradova koji s ponosom nosi epitet »Firenca na Elbi«: Katedrala, Opera, Cvinger, Brul terasa i prijatna šetnja pored reke Elbe. Drezden takođe preporučujemo i ljubiteljima šopinga koji je u ovom gradu pravo zadovoljstvo. Povratak u Prag. Individalni doček Nove Godine. SREĆNA NOVA GODINA !!! NOĆENJE.


4. DAN (01.01.Nedelja): PRAG – KARLOVE VARI – PRAG
DORUČAK. Sobodan dan u Pragu ili fakultativni celodnevni izlet u Karlove Vari – najpoznatiju banju Evrope gde su boravili mnogi evropski vladari, vrhunski slikari, pesnici… Povratak u Prag u popodnevnim satima. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. NOĆENJE.


5. DAN (02.01.Ponedeljak): PRAG – PLZEN – PRAG – SUBOTICA – NOVI SAD -BEOGRAD.
Napuštanje hotela posle doručka i organizovan odlazak do centra Praga. Slobodno prepodne u Pragu ili fakultativni izlet u Plzen – stari, srednjevekovni grad na oko sat i po vožnje udaljenosti od Praga, poznatom po čuvenom »plzenjskom pivu« , a mi vam nakon razgledanja preporučujemo predah uz kriglu ovog svetski poznatog piva i odlične češke kobasice. Povratak u Prag po ostatak grupe i nastavak putovanja oko 17.00 h za Srbiju. Noćna vožnja preko Subotice i Novog Sada uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti….


6. DAN (03.01.Utorak): BEOGRAD.
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je oko 06.00 časova (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.

USLOVI PLAĆANJA

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate.
NAČIN PLAĆANJA: Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata za korisnike VISA, AMERICAN EXPRESS i MASTER kartica INTESA BANKE; VISA, MASTER i DINA kartica Komercijalne banke – isključivo u agenciji Argus Tours ili 75 € po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili u 2 jednake mesečne rate prilikom rezervacije – čekovima građana, bez kamate ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podležna je promeni.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, tri noćenja sa doručkom na bazi samposluživanja tzv. »švedski sto« u izabranom hotelu u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u Pragu, obilaske prema programu, usluge vodiča – pratioca prema programu za vreme trajanja aranžmana i troškove organizacije putovanja Međunarodno putno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera – Kompas Praha), individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

NAPOMENE

NAPOMENE: Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom zbog specifičnosti termina. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. VAŽNO: Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE,pa Vas molimo da to imate u vidu Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,…… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera,te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta Argus Tours ne može imati uticaja.Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: – Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Važno obaveštenje – Obaveštavaju se putnici, s obzirom na postojeću situaciju, uzrokovanu kretanjem velikog broja migranata i vanrednim nepredvidivim okolnostima na pojedinim graničnim prelazima, granični prelaz ili pak zemlja tranzita može biti promenjen, od onoga što je navedeno u programu putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja I za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče. Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU. Molimo putnike da vode računa o važnosti putnih isprava naročito dečijih.

OSIGURANJE

Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u iznosu 672 din. sa osiguranom sumom do 25.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)

CENA FAKULTATIVE

Vožnja brodom – 15 €; Karlove Vari – 25 €; Plzen – 20 €; Drezden – 30 € (deca do 5.99 g. GRATIS, od 6 do 14.99 g. plaćaju 20€) Minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih, cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, koju putnici nisu u obavezi da prihvate.

SMEŠTAJ

Hotel ATLAS 3* je nedavno renoviran hotel skromnog kvaliteta, izuzetno čist i prijatno opremljen novim nameštajem sa dugom hotelijerskom tradicijom. Nalazi se u mirnom delu Praga (Praha 9) – Horni Počernice. Svaka soba raspolaže sa TWC i TV (u većini soba se nalazi i umivaonik). Gostima hotela na raspolaganju internet na recepciji koj radi 24 časa, restoran za obedovanje i uslužna zajednička kuhinja. Šoping i zabavni centar Černy Mosta se nalaze na oko 2 km od hotela. Do centra grada se stiže kombinovanim prevozom: autobusom sa stanice Nádraží Horní Počernice (oko 4 min) do metro stanice Černy Most, pa odatle metroom (linija B) direktno do Namesti Republiky za oko 18 minuta. Više informacija na www.ubytovnaatlas.cz

Aparthotel EDEN 3* / ex Kovis/ je renoviran hotel apartmanskog tipa koje se nalazi u mirnom delu Praha 10 u blizini trgovačkog centra Eden. Do grada se stiže autobusom (bus stanica na oko 400m udaljenosti) ili tramvajem broj 22 koji vozi direktno do srca grada (do stanice se stiže za oko osam minuta pešice). Smeštaj je u apartmanima koji se sastoje od spavaće soba, dnevnog boravka , TWC, balkon, TV. www.apartmanyeden.cz

Hotel MODRA STODOLA 4* se nalazi u mestu Horoměřice I do centra Praga se stiže kombinovanim prevozom: četiri bus stanice do metro stanice Dejvička I metroom direktno do srca garda. Sve sobe su moderno opremljene sa TWC, SAT TV I minibarom. Gostima hotela sun a raspolaganju dva bara, spa centar (uz doplatu), kuglanje, restoran. www.modrastodola.cz

 

Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS Ovlasceni agent Silva travel.

UPIT ZA REZERVACIJU